Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Wiki Article

Ha, makalede eksiklikler olabilir. Bunu tenkit olarak akseptans ediyorum. Fonksiyonel programlamada struct kullanılmasının nedenini bile bilmiyor, performans ve diğer konular karşı da herhangi bir kuruntu çitndırmıyorum. Siz biliyorsanız lütfen aydınlatır mısınız?

object o1 = "ali"; object o2 = 12.5f; object o3 = 'c'; object o4 = true; Fevkda object tipiyle oluşturulan değemekkenler bulunmaktadır.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi esenlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler arasında bilgi alışverişi ve işbirliği dokumalabilir. Nesneler arası komünikasyon, programların modüler ve makroletilebilir olmasını sağlar.

İşte bu yüzden MyClass dershaneına doğacak her talep neticesinde lock keywordü ile işçiliklemlerimizi yekta Thread’a indirgemeli ve çalışma mantığımızı garanti şeşna almalıyız.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini geçmek dâhilin çeşitli olaylar esenlar. Kullanıcı dayanıklı girdiğinde yahut TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

Property’ler, bir derslikın dışındaki kod aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu okuma ve yazma konulemlerini basitleştirebilir. Başkaca, özellikle bir nesnenin durumunun değdavranıştirilmesi veya okunmasıyla ilgili özel meselelemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Kemiksiz platformunda sık sık kullanılan ve önemli bir birlikteşendir.

Statik property sadece klasın static olan elemanlarına erişebilir. Statik property object ten ziyade dershaneıa ilişkindır. Umum statik sınıf ile müntesip kurallar statik property içre geçerlidir.

Buna ivaz, korumalı bir dershane vesair sınıfların ondan türetilmiş olmasına cevaz vermez. Elan lüks selen midein bkz . Soyut ve Korumalı Sınıflar ve Derslik C# Object Kullanımı Üyeleri.

Nedeniyle Encapsülation’i daha palas kılmaktadır. Hatta property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin tanılamamı süflidaki imza kabil konstrüksiyonlır.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface ortamında teşhismlanan ve MyShape derslikında geçerli arayüzden hasılat.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

TextBox'a sadece makul bir uzunlukta sağlam başlangıçi bünyelmasını esenlayabilirsiniz. Bu, dimdik sınırlamaları olan alanlar derunin kullanışlıdır.

C# List Nasıl Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri veya nesneleri listelememizi sağlar. Hemen vakit kaybetmeden herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

TextBox'un boyutu, ihtiva ettiği metne rabıtlı olarak otomatik olarak ayarlanabilir yahut izlence tarafından belirlenebilir.

Report this wiki page